Tüm HVAC Sorularınız ve İhtiyaçlarınız İçin Temel Bir Kılavuz



Eve bir HVAC ünitesine gelmek hiç de eğlenceli değil. Aşağıdaki ipuçları tam da bunu yapmanıza yardımcı olacaktır.


Birisini düzeltmesi için aramadan önce, şu anda sahip olduğunuz HVAC sisteminizin adını ve türünü öğrenin. Bu bilgiler, yükleniciniz tamir etmesi için kiraladığınız süreci kolaylaştıracaktır.


Bir HVAC yüklenicisi seçmeden önce neye ihtiyacınız olduğunu bilin. Bir HVAC yüklenicisinin mevcut sisteminizin ne olduğunu bilmeden size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Neyin yanlış olduğunu bilmiyorsanız çok daha zor olacak.


Hiçbir şeyin hareket etmemesi için kapatın. Ardından ızgarayı açın, bıçakları çıkarın ve temizlemeye başlayın ve ünitenin kendisini nazikçe kapatın.


Eğer monte ediyorsanız, dış mekan kondansatörlerini gölgeye koyun.


Hava soğuduğunda dış kondenser ünitelerinizi kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düştüğünde hasarı önlemek için kapatmanız gerektiği anlamına gelir. Bu basit ipucu, onu yıllarca iyi durumda tutmaya yardımcı olacaktır.


Servis kontrolü sırasında, profesyoneller sistemin motorunu inceleyerek yardımcı olabilirler, hareketli parçalar yağlanacak ve freon seviyeleri kontrol edilecektir. Bu basit görevler, HVAC sisteminizin sorunsuz çalışmasına yardımcı olacaktır.


Ev sıcaklığınızın tehlikeli derecede yükselmesine izin vermeyin. Klimalar bir evi kısa sürede yalnızca yirmi derece soğutabilir. Evinizdeki sıcaklık 100 derecenin üzerine çıkarsa, yalnızca 80'e veya üstüne düşürecektir. Burası yaşamak için sağlıklı bir ortam değil.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketleri araştırın ve kontrol edin. BBB'yi ve çevrimiçi incelemeleri belirlemek için farklı referansları kontrol edin. Bu basit adımlar akıllıca davranmanıza yardımcı olacaktır.


Odanız veya eviniz için gerekli olan birim boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi hesap makineleri arayın. Bu bilgiler için üretici web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


Bir süredir var olan şirketler, paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek geçmiş kayıtlara sahiptir.


Arkadaşlarınıza ve akrabalarınıza HVAC yüklenici tavsiyelerini sorun. Harika bir hizmet almış kişiler genellikle bu bilgileri paylaşmaya fazlasıyla isteklidirler. Ayrıca, iş sözleşmesine sahip olmamanız gereken müteahhitlerin isimlerini öğrenmenin de iyi bir yolu.


Yorumlarını yerleştirebileceğiniz birçok inceleme sitesi vardır. Bu, iyi işler yapan ve yapmadığınız kişileri bulmak için kullanışlıdır.


Müteahhitler farklı ücretler talep ederler, bu nedenle herhangi bir işe alma kararı vermeden önce birkaç müteahhitten fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Karar vermeden önce etrafı aramak için zaman ayırırsanız çok para biriktirebilirsiniz. Yaklaşık 5 müteahhit arayınız böylece fiyatları alabilirsiniz.


Ünitenizin verimli bir şekilde çalışmadığını düşünüyorsanız, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Sızıntıları tamir ettiğinizde, test masraflarını kendisi karşıladı.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlamak için evinizin baktığı yönü belirleyin. Evde güneş ışığından daha az ısı varsa, AC'niz daha az çalışacaktır.


Bir ünite satın almadan önce soğutmak istediğiniz alanı ölçün. Odanın her metrekaresi için yaklaşık 20 BTU'ya ihtiyacınız olacak. Birden fazla odayı soğutuyorsanız, hesaplamalarınızda kare görüntülerini birleştirin.


Evinizin bir köşesine yerleştirmeniz gerekiyorsa, havanın duvara doğru yönlendirilmediğinden emin olun.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. İhtiyacınız olan işe sahip olduklarını doğrulamanız gerekir.


Kondansatörünüzü hava şartlarında örtün, optimumun altında olur. Bu, kullanılmadığında daha uzun süre dayanmasına izin verecektir. Fan ayarını yalnızca üniteye baskı uygulamaktan kaçınmak için kullanın.


Bir HVAC yüklenicisi için size verilen referansları her zaman kontrol edin.


Bu, yeni sistemin kaç BTU olması gerektiğini anlamanıza yardımcı olacaktır.


Hanelerin üçte ikisinin sızdıran kanallara sahip olmasına şaşırabilirsiniz. Bu endişe verici yüzde, toplam elektrik giderinizin neredeyse dörtte birinden sorumludur! Kanallarınızı kapatmak ucuz ve kolaydır ve kendi başınıza yapabileceğiniz bir şeydir ve daha sonra her yıl elektrik faturalarınızı önemli ölçüde azaltabilir.


Energy Star ekipman ve ürünlerini kullanan bir HVAC yüklenicileri arayın. Bu, ürünün onsuz olanlardan daha verimli olmasını sağlayacak ve bu, elektrik faturalarında biraz tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.


Yukarıda bulunan tavsiyeleri kullanarak HVAC'nizi çalışır durumda tuttuğunuzdan emin olun. Yapmazsanız, eviniz hızla rahatsız olabilir. O zaman onarım maliyetlerini düşünmek durumu daha da kötüleştirir. Yukarıdaki bilgileri kullanarak bunun olmasını engelleyebilirsiniz. HVAC sistem bakımı söz konusu olduğunda bu ipuçlarını unutmayın.


Daha fazla oku:Eca Spylos 24000 Btu Duvar Tipi Split Klima A++ - Bayisinden


Comments

Post a Comment