HVAC'a Gelirken Hazırlık Önemlidir



HVAC hakkında her şeyi öğrenmek çok zor görünebilir. Zaman ayırırsanız, ürünü daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır. Bu tavsiye, HVAC sistemlerinizde basit onarımlar söz konusu olduğunda acemilere bile yardımcı olacaktır.


Bir HVAC sistemiyle sorun yaşıyorsanız, bir teknisyeni aramadan önce evinizi turlayın. Bu bilgiler, yüklenicinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Dış mekan kondansatörünüze çim kırpılmaması. Çimi ünitenizden bir yöne doğru yöneltin. Bu, enkazdaki yapraklara bakarken de geçerlidir.


Dış HVAC üniteleriniz, ağaçlar yapraklarını kaybettiğinde zarar görebilir. Yakındaki ağaçlar yapraklarını dökmeye başladığında fanın ızgarasının sık sık olduğundan emin olun. Vantilatörün düzgün çalışması için engellenmemesi gerekir ve enkaz bu hava akışını engelliyorsa, sonunda çok fazla baş ağrınız olur.


Fan kondansatörünüzdeki yağ deliklerini en az yılda bir kez yağlayın. Bu bağlantı noktalarını kauçuk veya metal kapakla kaplı olarak bulabilirsiniz. Deterjan içermeyen ve hafif, deterjansız SAE 20 yağı olan SAE 20 yağı kullanın, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Dış ünitelerinizi gölgeli yerlere koyun.


HVAC sistemini yılda iki kez kontrol ettirin. Bu sonbaharda ve arızalarda yapılmalıdır.


Üniteye bakım yapmak için ziyaret ettiklerinde motorları inceleyecekler, motor incelenecek, hareketli parçalar iyice yağlanacak ve gerekirse freon seviyesi ayarlanacak. Bu basit şeyler, sisteminizin en yüksek performansta çalışmasına yardımcı olacaktır.


Şirketleri işe almadan önce araştırın. BBB'ye ve eski müşteriler tarafından yayınlanan çevrimiçi incelemelere bakın. Bu adımlar daha iyi bir karar almanıza yardımcı olacaktır.


Eviniz için gerekli olan birimin boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi hesap makinelerini arayın. Bu bilgi için kılavuza veya önerilen boyuta bakın.


Bir süredir etrafta olan şirketler, paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek şirketlerden daha iyi bir sicile sahiptir. Yeni başlayan deneyimsiz bir müteahhit kiralamak riskli olabilir.


Arkadaşlarınıza ve ailenize HVAC yüklenici önerilerini sorun. Kaliteli iş yapmış kişiler genellikle müteahhitlerinin adını paylaşmaya fazlasıyla isteklidirler. Ayrıca, iş sözleşmesine sahip olmamanız gereken müteahhitlerin isimlerini öğrenmenin de iyi bir yolu.


Bir HVAC sistemi kurmayı mı düşünüyorsunuz? Birkaç şey düşünmen gerekiyor. Sistemler, bir alanı ne kadar etkili bir şekilde soğutup ısıtabileceklerine dayalı bir derecelendirmeye sahiptir. Biraz fazla küçük olanı satın almaktansa, ihtiyaçlarınız için biraz fazla büyük olan bir birimin yanında hata yapmak akıllıca olur.


Üniteniz nefes almıyor gibi görünüyorsa kanal sızıntılarını kontrol edin. Bu sızıntılar giderildiğinde, testin kendi masrafını karşıladığını göreceksiniz.


Üniteyi anlayan ve hızlı çalışabilen HVAC işini seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin programa uymasını ve randevuları tutmasını sağlar. Ayrıca lisanslı bir teknisyen, HVAC'nizle ilgili herhangi bir sorunu teşhis etmede sorun yaşamamalıdır. Sorunun ne olduğunu öğrendikten sonra sorunları hızla çözerler.


Herhangi bir yükleniciyi işe almadan önce daima bazı referanslar aldığınızdan emin olun.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisinin bir acil yardım hattı olmalıdır. Sıcak hava dalgası veya korkunç bir kar fırtınası sırasında evinize her an ulaşabilmelidirler.


Bazı müteahhitler, yakıt ücretleri için iş tamamlandıktan sonra sizi fazla ücretlendirmeye çalışır. Bir sözleşme bunun gerçekleşmesini engelleyecektir.


Kış mevsiminde kondansatörünüzü örtün. Bu basit ipucu, kondansatörünüzün ömrünü önemli ölçüde artıracaktır. Üniteyi zorlamaktan kaçınmak için bunun yerine fanı kullanın.


Potansiyel bir HVAC yüklenicisi tarafından size sağlanan referansları daima kontrol edin.


Bu hesaplama, evinizin ortamını rahat tutmak için sisteminizin ihtiyaç duyduğu BTU sayısını belirleyecektir.


En iyi performansı sağlamak için sıcaklığı ayarlarınızla senkronize etmek için ayarladığınızda faturalarınızı düşürür.


Bunlar, verimlilik için belirlenmiş katı kuralları karşılayan enerji ürünleridir. Bu yönergeler federal hükümet tarafından oluşturulmuştur. Çevre ve insan sağlığı denir. Çeşitli birimleri tam olarak araştırmak için zaman ayırmak, enerji maliyetlerinde uzun vadeli tasarruf sağlamanıza yardımcı olabilir.


Hanelerin% 66'sında sızıntı yapan kanallara sahip olmasına şaşırabilirsiniz. Bu endişe verici yüzde, elektrik faturalarınızın yaklaşık dörtte birinden sorumludur. Kanallarınızı kapatmak hem kolay hem de ucuzdur ve kendi başınıza yapabileceğiniz bir şeydir ve daha sonra her yıl elektrik faturalarınızı önemli ölçüde azaltabilir.


Bu makale size HVAC'a girmek için gerekli bilgileri verdi. Buradaki önerileri kullanmak, ünitenizin optimum seviyelerde çalışmasını sağlamanıza yardımcı olacaktır. Bu ipuçlarını dikkate alın ve HVAC ünitenizle yolunuza çıkan her şeyin üstesinden gelebilmelisiniz.


Daha fazla oku:eca panel radyatör fiyatları by Bayisinden

Comments

Post a Comment