Hvac Hakkında Herkesin Kullanabileceği Harika Fikirler



HVAC hakkında çok şey öğrenmek istediğinizde, bu ipuçları başlamak için harika bir yerdir. Bu parça size yol gösterecek, böylece bu konuda usta olabilirsiniz. Makaleyi okumak için zaman ayırın ve gayet iyi olacaksınız.


Bir tamirci aramadan önce ne tür bir sistem olduğunu bilin. Bu, seçtiğiniz yükleniciye ihtiyaç duyabilecekleri bilgileri vermenize yardımcı olacaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce hangi işi yapmak istediğinizi bilin. Mevcut sisteminizi görmemişlerse, bir yüklenicinin size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Neyin yanlış olduğunu bilmiyorsanız çok daha zor olacak.


Kondansatörünüzün fanını temizleyin ve bobinler bahar gelir. Kondansatörünüzün dışını da temizleyin.


Dış mekan kondenser ünitenizi temizleyin. Enkaz, yağmurlu veya rüzgarlı havalarda artan oranlarda birikerek potansiyel hasara neden olabilir. Aşırı ısınabilir ve aşırı ısınarak sisteminizin arızalanmasına neden olabilir.


Dış mekan kondansatörünüze çim kırpılmaması. Çimi ünitenizden uzak bir yöne yöneltin. Bu, yaprak üfleme ve bahçeyle sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Dış üniteleri gölgeli yerlere yerleştirin.


Sahip olduğunuz dış mekan kondansatörlerinizi hava soğuduğunda kapatın. Bu, hava 60 derece Fahrenheit'in altına düştüğünde yapmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, ünitenizin çalışır durumda olmasına yardımcı olur.


Tek camlı pencereleri çift cam yerine değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda kışın sıcak havayı içeride tutmasına yardımcı olur.


Programlanabilir bir termostat, klima maliyetlerinden tasarruf etmenize yardımcı olacak basit bir yoldur. Bazı programlanabilir termostatlar bir bilgisayardan bile kontrol edilebilir.


Evinizin tehlikeli derecede ısınmasına izin vermeyin. Klimalar, makul bir süre içinde bir evi yalnızca 20 derece kadar soğutabilir. Eviniz 100F veya daha fazla olursa, soğutmak sıcaklığı yalnızca 80 derece F'ye düşürecektir. Bu, uyumanız için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketlerin itibarını araştırın ve kontrol edin. Bunları BBB'ye ve çevrimiçi incelemelere de göz atın. Bu adımlar, kararınızın daha iyi bir karar olmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.


HVAC onarımı için incelemeler ve yönlendirmeler sunan birçok çevrimiçi web sitesi vardır ve diğer müşteriler de incelemelerini yapabilir. Bu, birlikte çalışmak istemenize yardımcı olabilir.


Yükleniciler kendi ücretlerinden ve ücretlerinden sorumludur, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Sadece ödevinizi yaparak oldukça fazla para biriktirebilirsiniz. Ne ödemeniz gerektiğini bilmek için en az beş müteahhitten fiyat teklifi almak istiyorsunuz.


Kurulu yeni bir HVAC sistemi satın almayı mı düşünüyorsunuz? Aklınızda bulundurmanız gereken birkaç nokta vardır: Sistemler, bir alanı ne kadar etkili bir şekilde ısıttıklarına veya soğuttuklarına göre derecelendirmelere sahiptir. İhtiyaçlarınız için biraz fazla büyük olan bir ünite satın almak, daha küçük bir üniteden daha iyidir.


Verimli HVAC işletimi oluşturmak için evinizin baktığı yönü belirleyin. Evinizde ne kadar az ısı olursa, AC'niz o kadar az iş yapacaktır.


İçeride hava olacak şekilde sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Bir profesyonel de bunları sizin için ücretsiz olarak test edebilir.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini aylık olarak değiştirin. Bu, sisteminizin iyi çalışmasını sağlamak için yapabileceğiniz en basit şeydir.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. İhtiyacınız olan işte deneyimli olduklarından emin olun.


Her zaman bir müteahhitten bazı referanslar aldığınızdan emin olun.


Sizi fazla ücretlendirecek müteahhitler var. Sağlam bir yazılı sözleşmeye sahip olmak, bu tür sorunlardan kaçınmanıza izin verecektir.


Kondansatörünüzü kış aylarında örtün. Bu, kullanılmadığında daha uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır. Ünitenin zorlanmasını önlemek için bunun yerine fanı kullanın.


Energy Star ürünlerini kuran bir yüklenici seçin. Bu, sisteminizin ürünü karşılamasını ve onsuz olanlara göre daha verimli olmasını sağlar. Bu, yıl boyunca faturalarınızdan tasarruf etmenize yardımcı olacaktır.


Kondansatörünüzü soğuk havalarda koruyun. Bu, üzerine yalıtım örtüsü konularak kolayca yapılabilir.


HVAC sisteminizle ilgili tüm kullanıcı ve operatör kılavuzlarını sakladığınızdan emin olun. Bu kılavuzda yer alan bilgiler, sorunlarla ilgileniyorsanız size yardımcı olacaktır.


HVAC tahminlerinden aldığınız tüm tahminlerin olduğundan emin olun. Yazılı olması önemlidir. Birden fazla maliyet tahmini almanızı gerektiren birçok iş vardır. Bu prosedür, en iyi hizmeti bildiğinizden emin olmanıza yardımcı olur. Size sunulan tahminlerin çeşitli unsurlarını karşılaştırın.


Bu makalenin içeriğinin de gösterdiği gibi, HVAC hakkında bilgi edinmek karmaşık bir süreç olabilir, ancak bazı ön bilgiler başlamanıza yardımcı olabilir. Sadece konu hakkında biraz bilgi edinmek için kendinizi uygulamalısınız. İyi şanslar ve sıkı çalışmaya devam edin!


Daha fazla oku:Eca Spylos 12000 Btu Duvar Tipi Split Klima A++ - Bayisinden


Comments

Post a Comment