HVAC: Başlamadan Önce Bilmeniz Gerekenler



Düzgün çalışan bir HVAC sistemi, evinizin önemli bir parçasıdır. Pek çok insan doğru çalışmadıklarında işleri düzeltmek için epeyce para harcıyor, ancak bunları düzgün bir şekilde sürdürseler bu tür sorunlardan kaçınabilirlerdi. Aşağıdaki makale, HVAC sistemlerinizden en iyi şekilde yararlanmanız için neler yapacağınızı tartışıyor.


Birini düzeltmesi için aramadan önce HVAC sisteminizin adını ve türünü öğrenin. Bu, seçtiğiniz yükleniciye ihtiyaç duyabilecekleri tüm bilgileri vermenizi sağlayacaktır.


HVAC'niz düzgün çalışmıyorsa, bir profesyoneli aramadan önce evinizi gezmeyi deneyin. Bu, tamircinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Dış mekan kondansatörünüze çim kırpılmaması. Çim kesimlerini üniteden uzak bir yöne yöneltin. Bu, bahçedeki yapraklara bakarken de geçerlidir.


Ağaçlarınız yapraklarını kaybettiğinde HVAC sisteminiz zarar görebilir. Yaprakların düşmeye başlaması sırasında ünitenin fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın çalışması için temiz kalması gerekir ve tıkanırsa sisteminiz zarar görebilir.


Fan kondansatörünüzdeki yağ deliklerini yılda bir kez yağlayın Kauçuk veya metal kapaklarla kaplı bağlantı noktalarını kolayca bulabilirsiniz. Deterjan içermeyen ve hafif, deterjansız SAE 20 yağı olan SAE 20 yağı kullanın, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Dış üniteleri gölgeye koyun.


HVAC sistemini yılda iki kez servise götürün. Bu, döküntü ve yay için sık sık kontrol edilmelidir.


Hava soğuduğunda tüm dış kondenser ünitelerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düşerse hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu, sisteminizin iyi çalışır durumda kalmasını sağlayabilir.


Programlanabilir bir termostat, klima maliyetlerinizden tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Bazı programlanabilir termostatlar akıllı telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan bile kontrol edilebilir.


Bu servis ziyareti sırasında, sistem motoru incelenecek, farklı hareketli parçaları yağlayacak ve sistemin freon seviyelerini kontrol edecektir. Bu onarımlar, HVAC sisteminizin en yüksek performansta çalışmasını sağlayacaktır.


Şirketleri işe almadan önce araştırın ve kontrol edin. BBB'ye ve potansiyel şirketlerin çevrimiçi incelemelerine bakın. Bu basit adımlar, en akıllıca ve en bilinçli seçimi yapmanıza yardımcı olabilir.


Paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek kanıtlanmış geçmiş kayıtlara sahip şirketler. Yeni başlayan deneyimsiz bir müteahhit kiralamak riskli olabilir.


Müteahhitler farklı ücretler talep ederler, bu nedenle birden fazla fiyat teklifi aldığınızdan emin olun. Birçok teklif için farklı şirketleri aradığınızda oldukça tasarruf edebilirsiniz. Makul fiyatların ne olduğunu öğrenmek için 5 ila 6 yüklenici ile iletişime geçmeye çalışmalısınız.


Yeni bir ısıtma / soğutma sistemi almayı mı düşünüyorsunuz? Birkaç şeyi hesaba katabilirsiniz. Sistemler, bir alanı ne kadar etkili bir şekilde ısıtabilecekleri veya soğutabileceklerine göre derecelendirmelere sahiptir. İhtiyaçlarınız için biraz fazla büyük olan bir ünitenin tarafında, daha küçük olanı satın almaktan daha akıllıca olursunuz.


HVAC sisteminizin daha verimli olması için evinizin baktığı yönü belirleyin. Daha az ısı, klimanızın daha az çalışması gerekecek.


Ne yaptığını bilen ve sorunu çözmek için hızlı çalışan HVAC şirketlerini seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin her zaman zamanında olmasını sağlayacaktır. Lisanslı bir teknisyen, HVAC'nizdeki olası arızaları da kolayca teşhis etmelidir. Sorunun ne olduğunu bildiklerinde, hızlı ve verimli bir şekilde düzeltmeleri gerekir.


Sahip olduğunuz tek şey bir köşe noktasıysa, duvara çarpmayan bir nokta kullanın.


Kondansatörünüzü hava şartlarında örtün, optimumun altında olur. Bu, kullanılmadığında daha uzun ömürlü kondansatörünüzün ömrünü uzatacaktır. Fan ayarını yalnızca kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için kullanın.


Bu, yeni sisteminizin evinizi rahat ettirmek için ihtiyaç duyduğu BTU sayısını belirtir.


Kurulmuş bir programlanabilir termostat düşünün. Bu, faturalarınızdan büyük ölçüde tasarruf etmenizi sağlayabilir çünkü siz yatakta rahat bir şekilde sıcakken uyurken sisteminiz dinlenir.


Bu enerji ürünlerinin, verimlilik için çok katı kuralları karşılaması garanti edilmektedir. Birimler EPA tarafından değerlendirilir. Çevre ve insan sağlığı denir. Çeşitli birimleri tam olarak araştırmak için zaman ayırmak, enerji maliyetlerinde uzun vadeli tasarruf sağlamanıza yardımcı olabilir.


Tüm evlerin üçte ikisinin sızıntı yapan kanallara sahip olmasına şaşırabilirsiniz. Bunlar, hizmet maliyetlerinizin dörtte birini oluşturabilir. Kanallarınızı kapatmak ucuz ve kolaydır ve kendi başınıza yapabileceğiniz bir şeydir ve daha sonra her yıl elektrik faturalarınızı önemli ölçüde azaltabilir.


Yukarıda belirtildiği gibi, HVAC sisteminiz çok önemlidir ve düzgün çalışmasını sağlamanız gerekir. Size verilen tavsiyeler, maliyetli onarımlardan tasarruf etmenize yardımcı olacaktır. Ancak, fazladan çok para harcama ihtiyacını önlemek için bunlara ihtiyacınız var.


Daha fazla oku:eca doğalgazlı şofben fiyatları by Bayisinden


Comments