En İyi HVAC Ekipmanını Satın Alma Hakkında Şimdi Bilmeniz Gerekenler Öğrenin



Evinde bir HVAC ünitesi olan herkes, uygun şekilde bakımının yapılmasının ne kadar önemli olduğunu bilir. Minimum verimlilikte çalışan bir HVAC ünitesi, tüm yıl boyunca size maliyete neden olur! Bu makale, HVAC'nizin etkili bir şekilde çalışmaya devam etmesini sağlayacak ipuçları sunar.


Birini düzeltmesi için aramadan önce HVAC sisteminizin adını ve türünü öğrenin. Bu, işe aldığınız yeni yüklenicinin gerekli tüm bilgilere sahip olduğundan emin olmanıza yardımcı olacaktır.


Bir HVAC uzmanı, herhangi bir onarım işi yapmak için evinize gelmeden önce, evin tamamında kısa bir tur yapın. Bu bilgiler, tamircinin sorunun nerede olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Önce gücü kapatın, böylece zarar görmez veya bir şeyi kırmazsınız. Ardından ızgarayı çıkarın, bıçakları çıkarın ve üniteyi ve bıçakları nazikçe temizlemeye başlayın.


Dış mekan kondansatörünüzde çim kırpılmasına izin vermeyin. Çiminizi ünitenizden bir yönde hedefleyin. Bu, bahçedeki yapraklara bakarken de geçerlidir.


Kondansatörünüzü yılda en az bir kez yağlayın. Bunlar genellikle kauçuk veya metal kapaklarla kaplıdır. Deterjan olmayan ve hafif SAE 20 yağı kullanın ve her porta 10 damla veya daha az damla damlatın.


Dış üniteyi gölgeye koyun.


Hava soğuduğunda sahip olduğunuz dış mekan kondansatörlerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düştüğünde hasarı önlemek için kapatmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, sistemin yıllarca verimli çalışmasını sağlayabilir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Bu aynı zamanda kış aylarında sıcak kalmasına yardımcı olur.


Evinizi soğutmaktan tasarruf etmek için programlanabilir bir termostat kurun. Bazı programlanabilir termostatlar bir bilgisayardan bile kontrol edilebilir.


Ziyaret sırasında profesyoneller, sistemin motorunu inceleyerek, farklı hareketli parçaları yağlayarak ve sistemin freon seviyelerini kontrol ederek yardımcı olabilirler. Bunlar, sisteminizin en iyi şekilde çalışmasını sağlayacak.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketleri araştırın ve kontrol edin. BBB'ye bakın ve eski müşteriler tarafından yayınlanan incelemeleri arayın. Bu basit adımlar, kararınızın daha iyi bir karar olmasını sağlamanıza yardımcı olacaktır.


Odanız veya eviniz için gerekli olan ünite boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Klimalar için üretici web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


Arkadaşlarınıza sorun ve HVAC yüklenici tavsiyeleri için güvenin. Geçmişte harika işler başarmış kişiler genellikle bu bilgileri paylaşmayı severler. Bu ayrıca, hangi yüklenicileri işe almaktan kaçınmanız gerektiği konusunda iyi bilgiler sağlamanıza yardımcı olabilir.


Yeni bir HVAC ünitesi satın almak istiyor musunuz? Birkaç şeyi hesaba katmanız gerekiyor. Sistemler, bir alanı ne kadar etkili bir şekilde ısıtabilecekleri veya soğutabileceklerine göre derecelendirmelere sahiptir. Bir birimin biraz fazla küçük olması yerine yanılmanız akıllıca olacaktır.


Evinizin hangi yöne baktığını belirleyin. Evinizin içinde ne kadar az ısı olursa, evinizdeki klimanın o kadar kolay zamanı olur.


HVAC ünitenizde bir tıklama varsa, hemen tıkanıklıkları arayın. Çoğunlukla soğutma sistemindeki fanlara çarpan döküntülerden kaynaklanır. Bir tamirciye para harcamadan önce kontrol edin.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini değiştirin. Bu, HVAC sisteminizin iyi çalışmasına yardımcı olacaktır.


Ne yaptığını bilen ve sorunu çözmek için hızlı çalışan bir HVAC işletmesi seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin programa uymasını ve randevuları tutmasını sağlayacaktır. Bilgili bir teknisyen, HVAC'nizdeki herhangi bir olası arızayı teşhis etmede de sorun yaşamayacaktır. Soruna neyin sebep olduğunu bulduktan sonra sorunları hızla çözerler.


Bir köşeye koymak zorunda kalırsanız, duvara çarpmasını önlemek için hava akış yönünü değiştirebileceğinizden emin olun.


Herhangi bir yükleniciyi işe almadan önce daima referans alın.


Dışarıda, yakıt veya malzeme ücretleri gibi ekstra şeyler için size ödeme yapacak dürüst olmayan müteahhitler var. İyi bir yazılı sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunlardan kaçınmanıza yardımcı olabilir.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu, enerji faturalarınızı düşürür çünkü ayarlarınız optimum performans sağlar.


Bu nitelikli enerji cihazlarının, verimlilik için katı kuralları karşıladığı bilinmektedir. Üniteler ABD tarafından yaratılmıştır. Kısa süreliğine EPA'yı korumakla görevlidirler.Çeşitli birimleri tam olarak araştırmak için zaman ayırmak, enerji maliyetlerinde uzun vadeli tasarruf elde etmenize yardımcı olabilir.


Yukarıdaki makale, HVAC'nizin bakımını nasıl düzgün bir şekilde yapacağınızı anlamanıza yardımcı olacağından, yıllarca mükemmel şekilde çalışmalıdır. Açıklanan ipuçları, HVAC sisteminizin onarım ve bakımından kaynaklanan gereksiz faturaları önlemenize yardımcı olacaktır. Bir sorunla her karşılaştığınızda bu ipuçlarını kullanın.


Daha fazla oku:eca tam yoğuşmalı kombi fiyatları by Bayisinden


Comments