Bu İzlenmesi Kolay İpuçları ile Hvac'ı Daha İyi Anlamanıza Yardımcı Olur



Evinizin HVAC sistemini iyi çalışır durumda tutmanız gerekse de, herkes bunu nasıl yapacağını bilmiyor. HVAC profesyonel değiştirme veya onarım hizmetlerini seçmenin tüm ayrıntılarını öğrenmek, ev sahiplerinin yapabileceği akıllıca bir şeydir. Aşağıdaki ipuçları sizi harika bir konuma getirmenize yardımcı olacaktır.


Bir onarım görevlisi aramadan önce, şu anda sahip olduğunuz HVAC sisteminizin adını ve türünü öğrenin. Bu, yeni yüklenicinize ihtiyaç duydukları bilgileri verebilmenizi sağlayacaktır.


HVAC'nizle ilgili sorun yaşıyorsanız, yardım istemeden önce evinizdeki her odayı kontrol edin. Bu bilgiler, yüklenicinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce hangi işi yapmak istediğinizi bilin. Yüklenicinin mevcut kurulumunuzu görmediyse size telefonla bir tahmin vermesi zor olacaktır. Neyin yanlış olduğunu bilmiyorsanız çok daha zor olacak.


Kondansatörünüzün fanını temizleyin ve bobinler bahar gelir. Dış kondenser ünitesini düzenli olarak temizleyin.


Çim kırpıntıları dış mekan kondansatörünüze yığılmasın. Çim kırpıntılarını ünitenizden uzak bir yöne yöneltin. Bu, yaprak üfleme ve enkazla sonuçlanan diğer bahçe işleri için geçerlidir.


Kondansatörünüzü yılda en az bir kez yağlayın. Kauçuk veya metal kapakla kaplı bağlantı noktalarını kolayca bulabilirsiniz. Deterjan içermeyen ve hafif, deterjansız SAE 20 yağı olan SAE 20 yağı kullanın, ancak aşırı doldurmamaya dikkat edin.


Dış mekan kondansatörlerinizi gölgeli yerlere koyun.


Hava soğuduğunda dış kondenser ünitelerinizi kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düştüğünde işlem yapmanız gerektiği anlamına gelir. Bu basit ipucu, sisteminizin yıllarca çalışmaya devam etmesine yardımcı olacaktır.


Evinizin tehlikeli derecede yükselmesine izin vermeyin. Bir klima ünitesi, evinizin iç sıcaklığını sadece kısa bir süre içinde yaklaşık yirmi derece düşürebilir. Eviniz 100 Fahrenheit dereceye yaklaşırsa, sadece 80 dereceye kadar soğutabilirsiniz. Bu, yaşamak için sağlıklı bir ortam değildir.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bu başınıza gelen bir şeyse, kompresörü kapatmak için fanı açın. Fan ayarına geçmek buzu eritmeye başlasa bile bir HVAC uzmanını arayabilirsiniz.


Paranıza ve zamanınıza değip değmeyeceklerine karar vermenize yardımcı olabilecek kanıtlanmış geçmiş kayıtlara sahip şirketler. Çok az deneyime sahip bir müteahhit kiralamak daha risklidir.


Tavan aranıza parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün, böylece HVAC sisteminizin daha verimli çalışmasını destekleyin. Ünitenizin dışarıda sıcak kalmasını sağlar. Hatta doğru yapılırsa tavan boşluğunuzu kullanabileceğinizi bile bulabilirsiniz.


Ünitenizin tıkanmadığını düşünüyorsanız, kanal sızıntılarını kontrol edin. Sızıntıları tamir ettirdiğinizde, test kendi masrafını karşılamıştır.


HVAC sisteminiz tıklıyorsa, bir engel olup olmadığına bakın. Bazen fanın yolunu engelleyen enkaz vardır. Bir teknisyen çağırmadan önce bakın.


Havanın içeri sızmamasını sağlamak için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Bunları sizin için test etmek için bir profesyonel tarafından çok az veya ücretsiz olarak test edebilirsiniz ve çoğu zaman bu test ücretsizdir.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini aylık olarak değiştirin. Bu, ünitenizin maksimum verimlilikte çalışmasını sağlamak için yapabileceğiniz en basit şeydir.


Sorunu çözmek için hızlı ve hızlı çalışan bir HVAC işletmesi seçin. En güvenilir şirketler, teknisyenlerinin her zaman programda olmasını ve randevuları tutmasını sağlayacaktır. Lisanslı bir teknisyen, HVAC'nizle ilgili herhangi bir sorunu kolayca teşhis edecektir. Hızlı bir teşhisin ardından, sorunla nasıl başa çıkacaklarını bilmeleri gerekir.


Herhangi bir yükleniciyi işe almadan önce daima referans aldığınızdan emin olun.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisi, 24 saat boyunca müşteriler için 24 saatlik bir acil durum numarasına sahip olmalıdır. Sıcak hava dalgası veya korkunç bir kar fırtınası sırasında, orada ihtiyaç duyduğunuz her an evinize gelebilmeleri gerekir.


Bazı yükleniciler, malzeme ücretleri ve diğer masraflar gibi şeyler için daha sonra masraf eklemeye çalışacaktır. İmzalı bir sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunların önlenmesine yardımcı olabilir.


Bir HVAC yüklenicisi tarafından size verilen referansları daima kontrol edin.


Bu ürünlerin, verimlilik için katı kurallara uygun olduğu bilinmektedir. Bunlar, Birleşik Devlet Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından belirlenir. Kısaca EPA'yı korumakla görevlidirler. Bu birimleri incelemek için zaman ayırmak, önemli miktarda para tasarrufu yapmanıza yardımcı olabilir.


Düzgün çalışan bir HVAC ünitesi, bir evde konforu garanti edebilir. Ancak, doğru yükleniciyi işe almazsanız, sisteminiz çalışmayı bıraktığında hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Bu öneriler, sisteminizin iyi çalışmasını sağlamanıza yardımcı olacaktır.

Daha fazla oku:en ucuz klima by Bayisinden



Comments